ЯК ПЕЧУТ СЯ ПАСКЫ?
(Березникы, Вирхнїй Мараморош).
Паску печут из пшеничнōй мукы. Ґаздыни треба прōсїяти муку, а пак за тым, робит ся причина. Кōй причина файно выкысне, тоды у ниї сыпле ся ищи мука и додавут ся другі ингридїенты. И уже пак місит ся паска. Ищи спиршу налажувут ся круглі тиґлі для пасок. У давнину тоже треба было кісто класти у дащо круглоє, а пак тоды печи.
Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.
Паску треба 2-3. раз перемішовати перед тым, як печи. Кругом ниї рōблят ся віночкы из кіста, а посеридинї хрест. Ни мож забывати, ож на закваску ґаздыня кладе посячинї шуткы, ōбы ōни сокотили паску выд нечисти.
Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.
Давно жоны великодный хліб пекли у печи, а типирь тко в чōму ( у духōвцï, газōвӯй плитï). Як ся напалит піч, уперед кладут мало шуток, а пак мечут хрест на паскы, и кладут печи. Кōй ся паска спече, вынимат ся и змачує ся сиропом, ōбы была жōвта, блискуча.
Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.
Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!
При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/ и автора произведения Михаил Чикивдя, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.
Ой, какая красота на фото!