Молодой Русинский поэт М. Чикивдя, делится своим практическим опытом приготовления Пасхи (русский аналог кулича, но не сладкий).                   Русинское национальное достояние!

Молодой Русинский поэт М. Чикивдя, делится своим практическим опытом приготовления Пасхи (русский аналог кулича, но не сладкий). Русинское национальное достояние!

ЯК ПЕЧУТ СЯ ПАСКЫ?

(Березникы, Вирхнїй Мараморош).

Паску печут из пшеничнōй мукы. Ґаздыни треба прōсїяти муку, а пак за  тым, робит ся причина. Кōй причина файно выкысне, тоды у ниї сыпле ся ищи мука и додавут ся другі ингридїенты. И уже пак місит ся паска. Ищи спиршу налажувут ся круглі тиґлі для пасок. У давнину тоже треба было кісто класти у дащо круглоє, а пак тоды печи.

Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.

Паску треба 2-3. раз перемішовати перед тым, як печи. Кругом ниї рōблят ся віночкы из кіста, а посеридинї хрест. Ни мож забывати, ож на закваску ґаздыня кладе посячинї шуткы, ōбы ōни сокотили паску выд нечисти.

Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.

Давно жоны великодный хліб пекли у печи, а типирь тко в чōму ( у духōвцï, газōвӯй плитï). Як ся напалит піч, уперед кладут мало шуток, а пак мечут хрест на паскы, и кладут печи. Кōй ся паска спече, вынимат ся и змачує ся сиропом, ōбы была жōвта, блискуча.

Фото. Пасха, технология приготовления. Русинский Мир.

автор: М.Чикивдя.

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  и автора произведения Михаил Чикивдя, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Комментарий “Молодой Русинский поэт М. Чикивдя, делится своим практическим опытом приготовления Пасхи (русский аналог кулича, но не сладкий). Русинское национальное достояние!

Comments are closed.

Left Menu Icon