Размышления Русинского поэта и писателя Михаила Чухран (23.11.1954 – 13.07.2023) «Што би сьте хотіли попросити у Бога, май — май?» многі бы отвітили: «Я хочу сытої, беззаботної и комфортної жизни»

Размышления Русинского поэта и писателя Михаила Чухран (23.11.1954 – 13.07.2023) «Што би сьте хотіли попросити у Бога, май — май?» многі бы отвітили: «Я хочу сытої, беззаботної и комфортної жизни»

МИР ВАМ, Всіх кого знаю и ни знаю.

Рішив мало дашто написати, хоть и стараюся исю тему ни рушати и ни кывати.
Чому мы люде, ни умієме быти благодарными Богу за мирноє времня. 

Куди и на што тратится свуй слободный час? 
Чого и кого глядаєме? 
Бизуно ож мы ни годны найти отвіты на ийсі вопросы,  возможно из часом порозумієме, ба што, за якый гріх, за якый баци порок? 
Ций  быти честными, вадь — вадь?
Я думаю, што на сийсь вопрос є и отвіт, бо отвіт увсе є, якый бы вун ни быв, так ипен ги вопрос на якый увсе є и отвіт…

«Што би сьте  хотіли попросити у Бога, май — май?»  многі бы отвітили: «Я хочу сытої, беззаботної и комфортної жизни». 

У всьому желаниї ниє нич поганого, ниє нич плохого, завто што Бог создав нас не діля того штобы мы ся мучили и страдали. 

И Господь сятив быся хоче діля нас того же, тойисть благодати! 

Разниця лиш в втому, што сытость мы видиме у своюм чреві, котороє колись рано ци пузно пуйде на корм червакам, а достаток – у матеріальной изобілії вто є ни бурше ни менше як прах и попіль. 

Войны, хвороты, лишенія и увсякі біды ни даются нам просто так – вся ися напасть, демонстрірує ложность нашых представлєній  стабільности нашого казало быся вічного жывота. 

Бог жде од нас людий, покаянія и змін, туй каждьый про себе рішає, якым путьом ити.
Слава Богу за увсьо!
Идіт на світло, жывіт у Мирі, и майтеся добре.
Бог посеред нас.

Стих Михаїла Чухрана

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  Михаил Чухран, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Добавить комментарий