Закарпатский поэт и писатель Василий Молнар «Под березков поселилася дружна фамилійка грибÿв…»

Закарпатский поэт и писатель Василий Молнар «Под березков поселилася дружна фамилійка грибÿв…»

ГРИБАРЬ-МУХОМОРОФОБ

 Под березков поселилася дружна фамилійка грибÿв. Стройні, здорові, они кокетно кукавуть из травы и радувуть око пастелными шапочками. Картина неперевершена свойим совершенством. Шедевр!

 Но пройшов мимо легкомысленный грибарь и люто помстився над єї фактуров. Палицьов повбаляв, ногами покопкав, щи й притоптав. Де вже было сьому варіантови до того первого, оріґінального!

 А зашто така кара? Лем за тото, ож не букÿвчикы.
 Но зато – які красні! Высокі, фуремні, червені шапочкы з білыми цятками, чіпкастый ґалір под шапочков.
 А-а! Мухомор? Тот дурный, ядовитый? Його тото треба щадити? Та так йому й треба! Ци не зробити перед ним реверанс и елеґантно прегласити в кошарик?

 В кошарику йому не місто. Айбо у себе дома вÿн має чим избудити у благородного грибаря зачудованя и естетичну радость. Не задарь и в нашÿм домі сесь пластинковый гриб хоснуєме як декоративный елемент на предметах.

 Ци не замінити нам неприязень на добросердечность до сього маленького чуда природы? Не годиться до губової поливкы, - пощадиме го за його красоту.

Автор: Василь Молнар

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  и Автора Василя Молнар в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Добавить комментарий

Иконка левого меню