Русин из Ватикана Петьо Береш «Чом Наша чилядь така “кôрава” и хôснуйе тот Мiсный час (сêрêдньо-êвроп.)…» 

Русин из Ватикана Петьо Береш «Чом Наша чилядь така “кôрава” и хôснуйе тот Мiсный час (сêрêдньо-êвроп.)…» 

Чом Наша чилядь така “кôрава” и хôснуйе тот Мiсный час (сêрêдньо-êвроп.)?

Дiтваком, фурт’им ся чудовав ош чом у мôйих бабок/тьÿток, гôдинка фурт указôвала “чуннi” гôдини (ни ги-кой у нас у Ужгôрôдi). Ищи май чуннойе ми было, ôш вты гôдинкы, ниґда ся ни пиричинювали ни у зимi, ни у лiтi (на годину уперед авать назад). 

Раз им ся пôзвiдав Бабку за йсю “чунницю”. Тямлю, ôш Она ми лêгко, пô-дiтôчôму, розтолковала йсю “проблêматику”: 

“Дiтино солодка, йся Гôдинка фурт iде за Сôньцьом и указуйе тот час штôсь ме туй (у Крайови) фурт мали. У вôшколi сьте учили ôш чилянник, пôтята и гет уся маржина живуть за Сôньцьом i вставуть ги и оно встайе и сiдать. Анушик поникай,  пак хаба мы с Тôбôв гонни типирь упôвiсти маржинi авать курьом, ôш уд завтра мавуть вставати и будеме iх кiтити за мôскôвськым часом (читай: “киiвськым”) ? Нiт, бо они будуть фурт вставати за Сôньцьôм и будуть гôлôннi рêвати, завто и гôдини ми ниґда ни кывайеме… 

Сиi Бабчиноi наукы, было ми доста, обы’м ся бÿльш ни вêртав уд сюв тêмi.

Автор: Петьо Береш

Вместе с вами мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/,Питьо Береш, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд).

Добавить комментарий

Иконка левого меню