Молодой и талантливый Русинский поэт, философ и гурман Михаил Стан, на родном языке написал про САЛО: Як поїм си зрана солонины, кошу собі до самої днины, не страшна ми ніяка робота, лиш дай сала ми до рота. Солонина є бужена, авать в банці засолена, мож її спечи на ватрі, i повірьте оно того варте. Русинские кулинарные традиции от ПОЭТА!

Молодой и талантливый Русинский поэт, философ и гурман Михаил Стан, на родном языке написал про САЛО: Як поїм си зрана солонины, кошу собі до самої днины, не страшна ми ніяка робота, лиш дай сала ми до рота. Солонина є бужена, авать в банці засолена, мож її спечи на ватрі, i повірьте оно того варте. Русинские кулинарные традиции от ПОЭТА!

Йой що люблю солонину. Їв бы м її кажду днину,

З парадичков авать часныком. Їм выд куй ся тямлю дітваком.

Сало наше вто екопродукт, мы го їсти годні круглый гуд,

Сало силу свою нам дає, мы щасливі що оно в нас є,

Фото. Рюмки водки с салом на столе. Русинский Мир.

Як поїм си зрана солонины, кошу собі до самої днины,

Не страшна ми ніяка робота, лиш дай сала ми до рота.

Солонина є бужена, авать в банці засолена,

Мож її спечи на ватрі, i повірьте оно того варте.

Фото. Горный Закарпатский обед. Русинский Мир.

Наша чилядь дуже трібна, тай завто она не бідна,

Жиє в гораздах-достатках, держит худобу тай пацятка.

Куплю пацятко вать два, най ростут си до Руздва,

Бы сьме мали вже на Паску, сало шовдарі й ковбаску.

Автор: Мігаль Стан, г. Прага, 25 мая 2019 г.

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  и автора произведения Михаил Стан, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Комментарий “Молодой и талантливый Русинский поэт, философ и гурман Михаил Стан, на родном языке написал про САЛО: Як поїм си зрана солонины, кошу собі до самої днины, не страшна ми ніяка робота, лиш дай сала ми до рота. Солонина є бужена, авать в банці засолена, мож її спечи на ватрі, i повірьте оно того варте. Русинские кулинарные традиции от ПОЭТА!

Comments are closed.

Left Menu Icon