Русинский поэт и писатель И. Петровций «А які битангüства та фіглярства ся чинили на прядках»

Русинский поэт и писатель И. Петровций «А які битангüства та фіглярства ся чинили на прядках»

А які битангüства та фіглярства ся чинили на прядках!

Кить ся молоді розбитанговали, та кüнця-краю тому ни было !.. Лигінчукы дакому вüз утягли на стріху, авать и на вирьх хыжі.

  Вать имили даяку дьüвку за рукы й ногы, та ї ”райбали” – куріцмали нив по дворови, по садови… Єдна такоє ”райбаня” ни удержала, та, сигіняшна, дуже голосно пернула…

  На другый динь уже вшитко село знало, ош Маріка ни уттüть голос подала... Айбо газдыня, Юльча Козичникова, в котрої Маріка была служницив, ищи й атакоє приговорьовала:

  - Я ся свойыв служницив аницят ни ганьблю, бо, хвалабов, моя служниця має вд чого пернути !..

  Дьüвкы приходили на прядкы у віганах из єдного боку розпоротых. Кой догоряла свічка, и ставало в хыжи темно, лигінчукы ся надіяли на пытаня, та навхтема ся паровали до дьüвкы з того боку, де віган быв розрізаный. 
   
   Правда, дьüвкы й самі, пожмурькувучи, вказовали лигінчукам, ош из котрого боку розпорото, и ся радовали, кить фаттьüв находив розпоротоє…

Автор: Иван Петровций "Бумбурішкы"

Вместе с вами мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать гиперактивную ссылку на источник https://rusinskiimir.ru/  и автора Иван Петровций, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Добавить комментарий