Русинский поэт И. Петровций «Удало му ся, гикой Зївканови лайбик, – кажуть за того, на кому видять штось из украденої ним одїжї…»

Русинский поэт И. Петровций «Удало му ся, гикой Зївканови лайбик, – кажуть за того, на кому видять штось из украденої ним одїжї…»

 - Удало му ся, гикой Зївканови лайбик, - кажуть за того, на кому видять штось из украденої ним одїжї.

  У двадцяті годы минувшого віка ходив по селах Боржавської долины наддурастый поселюга Зївкан.

  Якось забрыв овüн до Осою.
  Было лїто, файный теплый динь, и сїлскый парох увісив надворї на шпаргу реверенду, каптурак, лайбик, пачмагы, штримфлї, ину одїж, а сам, гикой и вшытка в селї чилядь, пüшов робити на дараба.

  Дись иппен товды йшов дольü путьом Зївкан, та увідїв, ош на попüському дворови никого ниє, зайшов у двüр, та яв стяговати из шпаргы попüську одїж. Лайбик узяв на себе, а иноє вер собі на плече, та дале ся пустив долü путьом.

  Прийшов парох из дараба, позирать, а на шпарзї нич из одїжі ниє.

  Туйкы, гикой тото ся навхтема трафлять, якыйись сусїцькый дїтвак відїв як одїж забирав Зївкан, та вповів тото парохови, тот гойкнув сусїцькых лигінчукüв, и вни догонили Зївкана, малинько го удлупашили, та яли в нього забирати парохову одїж.

  Зївкан дав лигінчукам ушытко, а за лайбик ся ухопив обома рукома, та нияк ни дає.

  Лигінчукы звідавуть, ош чому ни вддає лайбик, а ввüн йим каже:
Та бо тото ми дуже парує !И вд товды кить на на комусь видять штось из украденої ним одїжї, та кажуть ош парує му, гикой Зївканови лайбик.

"БУМБУРІШКЫ"

Автор: Иван Петровций 

Вместе с вами мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать гиперактивную ссылку на источник https://rusinskiimir.ru/  и автора Иван Петровций, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд). Фото использованы из открытых источников интернет пространства.

Добавить комментарий

Иконка левого меню