РЕСТОРАНЫ ПОДКАРПАТСЬКŌЙ РУСИ. Молодой краевед и будущий историк Михаил Чикивдя, собрал архивные данные за 1938 г. о РЕСТОРАТОРАХ Подкарпатской Руси. История русинов.  Переходите по ссылке на сайт.

РЕСТОРАНЫ ПОДКАРПАТСЬКŌЙ РУСИ. Молодой краевед и будущий историк Михаил Чикивдя, собрал архивные данные за 1938 г. о РЕСТОРАТОРАХ Подкарпатской Руси. История русинов. Переходите по ссылке на сайт.

РЕСТОРАНЫ ПОДКАРПАТСЬКŌЙ РУСИ.

Из зачатка чехословацького періōду, Подкарпатя помалы зачало ся еконōмічно розвивати. Влада Чехословакії поостройила разнї обєкты інфраструктуры, выдкрыла читаво шкӯл и много иншого. Держава ишла на пӯдпōру малых землевластникӯв, зачав ся великōй рōзвой садоводства, виноградарства, сїльськоґаздӯвськых рōбӯт и т.д.

И на тот час, Подкарпатська Русь зачала ставати пōхōжу на Єврōпу, у екōнōмічнōму планї. Много людий тоды взнало за наш реґіон, читаво и приходило іх до нас, а готелі, што были у майже каждōму селі, исе пӯдтверджӯвт.

Русинія, у «зōлōтый час», стала дуже красна, рōзвōй ся замічав у културнōму и готелно-ресторанōму планах.

Фото. Корчма местные Русины Брустурах (тепер Лопухів) Тячівщина, 1934 рік. Фото Fritz Müller, Deutsche Fotothek. Русинский Мир.

У нашōму краю, рестораныбыли ни лише у городах, а и у селах.;

  1. У Ужгородї,
  2. У Мукачōві, ни было ипен именно ресторанӯв, а были великї готелі из ресторанами (готель-ресторан), што было про людий дуже комфортно.

Приміром;

  1. У Ужгōрōдї, были готелі «Пенсіонат», «Корона», «Карпатія» и ищи 4. великі, уже ни рахувучи май дрӯбнї.
  2. У Берегōві быв Вокзальный готел-ресторан у Фердинанда. Айбо были самі рестораны у Б. Белы, Душека, В., Папа Л., Водичкы Ю.

Фото. Красота Карпатских гор в старых фотографиях, русинская корчма деревянная. Русинский Мир.

А де были ищи рестораны?

  • У гōрōдї Хуст быв ресторан «Словянськый дом» Общественого кооператива, на улици Ивана Франка.
  • Такōйже «U Nádraži» Ивана Витиска (записы за 1938. рӯк).
  • У Сōлōтвинї быв Державный спа-ресторан, ґазда му записанный, ги Фердинанд Єжек, ресторан Петружалека Йосифа, и ищи єден, айбо имня ґазды му ся стерло на дōкументах (записы за 1938. рӯк).
  • У Рахōві быв ресторан «Лідо» Чалупа А. (запис за 1938. рӯк).
  • У Лібермана Марковича ресторан быв у Сивлюшови.
  • У Сваляві фунґовав ресторан «Сōкōлōвня».
  • Но были ищи рестораны у селах.
  • У Батьові –  Клучина Ференца,
  • У Дōвгōму – Шантручека Франтишека,
  • У Квасах – Розенбека Руфка,
  • У Клячанōві – Сїкла Б.,
  • У Вōлōвōму 2. рестораны были записанї.

Фото. Красота Карпатских гор в старых фотографиях, русинская корчма. Русинский Мир.

У днешный час ресторанӯв, в Подкарпатї, дуже читаво, як у многых селах, так и у вшидкых городах. А на тот, давный час, рестораны были великōв екзотикōв та заслужили быти дарабчиком нашōй истōрії.

автор: Михаил Чикивдя.

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  и автора произведения Михаил Чикивдя, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд).

One thought on “РЕСТОРАНЫ ПОДКАРПАТСЬКŌЙ РУСИ. Молодой краевед и будущий историк Михаил Чикивдя, собрал архивные данные за 1938 г. о РЕСТОРАТОРАХ Подкарпатской Руси. История русинов. Переходите по ссылке на сайт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Иконка левого меню