Краевед М. Чикивдя на Русинском языке, о Русинских традициях. Кто они – Русины?

Краевед М. Чикивдя на Русинском языке, о Русинских традициях. Кто они – Русины?

Ōбы різати шōйта, Істи солонину, Треба читаво робити, Ни єдну годину́. Треба свинчата купити, Красно годовати, Молока, пак токану, Ги панам давати. Ōни дале выраставут, Треба дозирати, Ōбы ипных и мнясных, На зиму́ пак мати.

Фото. Тячев Отель Корона в Тячеве во времена Австро-Венгрии Русинский Мир.

И приходит на них час, Судьба іх траґічна, Айбо в нас є Рождество, И нӯч Нōвōрӯчна. Та исе ни динь, а праздник, Лиш ни припочити, Уже дзьбнули свиню Й зачинавт палити. За дві годины готово, Мнясо поносили, А у ладї солонину, Жоны посолили. Гурку й пікницю за шором, Помалы зробили, Й солонину у будїлцї, Красно пōбудили. Та кōй істи смакōту, Треба споминати, Кӯлько треба изробити, Ōбы пак ї мати.

Фото. Тячев Ресторан и соляные ванны «Lajos-fürdo» в Солотвине, 1916 год Русинский Мир

автор: Михаил Чикивдя.

Вместе с вами, мы сделаем Русинский Мир лучше!

При копировании данного материала, либо использования в любом виде (печатном, аудио, видео) на своих ресурсах, просьба указывать источник https://rusinskiimir.ru/  и автора произведения Михаил Чикивдя, в иных случаях будем обращаться в соответствующие инстанции (админам соц.сетей, и Суд).

2 thoughts on “Краевед М. Чикивдя на Русинском языке, о Русинских традициях. Кто они – Русины?

  1. Хоть один про сало написал и колбаску, пойду сча покушаю. Но фото не в тему, хотя из-за фоток и пошла смотреть о чём написано. Интересный ход! Удачи Вам ребята.

  2. Согласна со Светланой). Конечно, как русины коптят сало, ещё надо поучится ! Просто бомба

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Иконка левого меню